Jobbikos, MSZP-s és független vidéki polgármesterek fogtak össze

  • narancs.hu
  • 2019. december 9.

Belpol

Botka László azzal osztotta meg a közös fotójukat, hogy szövetséget kötöttek.

Szövetséget kötött tíz, ellenzéki vezetésű megyei jogú város polgármestere - jelentette be Botka László szegedi polgármester a Facebookon.

Botka azt írta, az ország jövője érdekében kötöttek szövetséget, és mint írta, "közös értékek és stratégia mentén az a célunk, hogy Magyarország igazságos, szolidáris és szabad otthona legyen minden magyarnak".

A fotón a szegedi volt MSZP-s Botka László mellett a független érdi Csőzik László, az MSZP-s salgótarjáni Fekete Zsolt, a hódmezővásárhelyi független (illetve a Mindenki Magyarországa Mozgalmat gründoló) Márki-Zay Péter, a jobbikos egri Mirkóczki Ádám, a szombathelyi MSZP-s Nemény András, a pécsi független Péterffy Attila, a dunaújvárosi jobbiko Pintér Tamás, a független tatabányai Szücsné Posztovics Ilona, és a miskolci független Veres Pál látható.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?