Elmarad az ELTE BTK-n az őszi szünet, online lesz a vizsgaidőszak a rezsiárak emelkedése miatt

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 6.

Belpol

Változik a félév menete.

Az egyetemi vezetőség a rezsiárak emelkedése miatt olyan döntéseket hozott, amik a félév menetében több változást hoznak – közölte az ELTE Média a Facebook oldalán.

"Az őszi szünet elmarad, cserébe egy héttel rövidebb lesz decemberben a szorgalmi időszak" –írja a tanszék. Az utolsó, december 5-én kezdődő hét már online lesz, ahogy a vizsgaidőszak is – ez derült ki a Telex birtokába került, az ELTE BTK oktatóinak küldött levélből.

Közben az egyetem hivatalosan is közétette: az UNSECO Egyetemi Sport Nemzetközi Napján (2022. szeptember 20-án) nem lesz tanítási szünet. "Az őszi szünet 2022. december 12–17. (hétfő–szombat) között lesz, így az őszi félév utolsó tanítási napja és ezzel a szorgalmi időszak vége 2022. december 9-én (levelező munkarendben 10-én) lesz" - írták.

A szorgalmi időszak mindezekre figyelemmel szeptember 12-től december 9-ig, a vizsgaidőszak változatlanul december 19-től február 4-ig tart.

Korábban már felmerült, hogy az ELTE online oktatást vezet be jövőre, miután a kormány energia-veszélyhelyzetet hirdetett amiatt, hogy augusztustól a rezsicsökkentés az átlag felett fogyasztókra nem vonatkozik. A rezsiárak emelkedése súlyosan érinti az ELTE Bölcsészettudományi Karát is, ezért a kar vezetése úgy döntött, ezért vezették be a változásokat.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk