Élőlánc és tüntetés is lesz október 5-én

  • narancs.hu
  • 2022. október 2.

Belpol

A korábban bejelentett tüntetés mellett élőlánccal is tiltakoznak szerdán.

Október 5-én, a pedagógusok világnapján tart tüntetést a Tanítanék Mozgalom. A megmozdulást a Kossuth térre hirdették meg este hétre. Emellett a Grund nevű, frissen alapított infjúsági mozgalom is erre a napra időzítette hídfoglalását. A szervezők délután ötre hívták a Margit hídra a támogatóikat. Később ez a társaság is becsatlakozik a Kossuth térre. Egyelőre nem lehet tudni, milyen létszámú lesz a két megmozdulás. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete sztrájkot hirdetett aznapra.

Friss kezdeményezés a szerda reggeli élőlánc, amelyet azért hirdettek meg a szervezők, mert a Kölcsey gimnáziumból több tanárt is elbocsátottak polgári engedetlenség miatt. Az élőlánc az Erzsébet hídtól a Keleti pályaudvarig tart, a tervek szerint reggel háromnegyed nyolc és kilenc óra között. A szervezők Facebook-oldalon gyűjtik a résztvevőket. Egyelőre megjósolhatatlan, milyen horderejű lesz a szerdai megmozdulássorozat.

A Tanítanék Mozgalom alapítójával, a kölcseys Törley Katalinnal – aki elbocsátott kollégáihoz hasonlóan szintén kapott levelet a tankerületi központtól, de egyelőre nem tudta átvenni – pénteken készítettünk interjút:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk