Előválasztás: vezet a Momentum a DK előtt a hegyvidéki körzetben

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 15.

Belpol

A Fideszt mind Hajnal Miklós, mind Komáromi Zoltán megverné a Medián felmérése szerint.

A Momentum elnökségi tagja, Hajnal Miklós vezet a DK-s Komáromi Zoltán előtt a XII. kerületet és a II. kerület egy részét magában foglaló hegyvidéki választókerületben - derül ki HVG megbízásából készített Medián-kutatásból.

Hajnalra a kormányváltást akarók 42 százaléka voksolna az előválasztáson, Komáromira 33 százalékuk. Az előválasztáson a részvételüket biztosra ígérők körében ugyanakkor csekélyebb Hajnal Miklós előnye, itt 43-39 az állás a Medián szerint.

Az előválasztáson elindul még Visi Piroska az Új Világ Néppárt színeiben, őt a kormányváltást akarók 8, az előválasztáson biztosan résztvevők 7 százaléka választaná.

A Medián szerint, ha ma lenne az országgyűlési választás, Hajnal Miklós és Komáromi Zoltán is megverné a Fidesz várható jelöltjét, Fürjes Balázst, Hajnal 50:42-re, Komáromi 47-45-re.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Neked ajánljuk

Ha hagyják létezni az irodalmat

  • Proics Lilla

A szeptember 29. és október 2. közt rendezett Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon Szlovákia lesz a díszvendég. Ennek apropóján kérdeztük Orcsik Rolandot, aki a Tiszatáj folyóiratban megjelenő szlovák összeállítás bemutatóján vesz részt, és Deczki Saroltát, aki a szlovák és magyar irodalmi trendekről szóló beszélgetést moderálja péntek délelőtt a szlovák díszvendégstandon.