Folytatódik a tüntetés a státusztörvény ellen

  • narancs.hu
  • 2023. május 3.

Belpol

Ezres tömeg indult a Szent István Bazilikától, és az Alkotmány utcáig vonul.

Folytatjuk! – címmel szerveztek tüntetést civil szervezetek Budapesten a státusztörvény bevezetése ellen tiltakozva szerdára. 

A 24.hu tudósítása szerint a fél ötös kezdés előtt nem úgy nézett ki, hogy megbukik a kormány, mert alig százan voltak jelen, de aztán nőtt a tömeg a Szent István téren.

Fél ötkor indult el a menet, amely a Szent István Bazilikától a Zrínyi utca – Nádor utca – Széchenyi István tér – Akadémia utca – Garibaldi utca – Vértanúk tere – Báthory utca – Szemere utca – Alkotmány utca útvonalon halad. A Telex ezerfős tömegről számolt be.

 

A készülő jogszabályról, amely ellen a tüntetést szervezték, kedden is egyeztetett Maruzsa Zoltán államtitkár a pedagógus szakszervezetekkel. A kormány többek közt úgy módosítaná a pedagógusok jogállásáról szóló törvény tervezetét, hogy mégsem kellene a jogviszonyukról év közben lemondó tanároknak a tanév végéig kötelezően tanítani, a lemondási idő hat hónapról három hónapra csökkenne, és akik nem szeretnének az új törvény által megszabott feltételek között tovább dolgozni, azok még a jelenlegi közalkalkazotti törvény szabályai szerint távozhatnak. 

Korábban a tanárok otthoni számítógépeinek ellenőrzését is elvetette a kormány. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint ezek az engedmények azt jelzik, hogy igazából nincs is szükség az új törvényre.

Legközelebb két hét múlva tárgyalnak a felek. 

A leadkép forrása a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének felvétele

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Post mortem

Az egész világot megrázó szörnyűségeknél gyakran előkerül a tettes ízlése – nem akarjuk elhinni, hogy egy átlagos ember is követhet el borzalmas dolgokat, keressük a furcsaságokat, az előjeleket, amelyeknek gyanúsnak kellett volna lenniük.

A szellemek ereje

  • - turcsányi -

Johnny Lobónak nehéz élete volt. Már a háború korai szakaszában megjárta Vietnamot, s hazatérve polgárjogi harcosnak állt; az indiánok jogaiért küzdött.