Első fokon pert vesztett a Mediaworks Magyar Péterrel szemben

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 4.

Belpol

A kormánypropaganda valótlanul állította egyebek mellett, hogy Magyar Péter az Ötkert nevű budapesti szórakozóhelyen perverz beszólásokkal alázta a tinilányokat.

Sajtó-helyreigazításra és perköltséggel együtt összesen egymillió forint megfizetésére kötelezte a Zalaegerszegi Törvényszék a Zaol.hu című zalaegerszegi lapot kiadó Mediaworksöt, mert a lapban valótlanságokat terjesztettek Magyar Péterről, amikor az ötkertes buliról írtak – számolt be a bírósági döntésről a Telex. Mint szerdán megírták: Magyar Péter pert nyert a Mediaworksszel szemben, miután a párt elnöke augusztus 15-én perelte be a lapot a „Magyar Péter perverz beszólásokkal alázta a tinilányokat – állítja egy szemtanú” címmel megjelent cikke miatt.

 

Az üggyel kapcsolatban Magyar közösségi oldalán is megjelent egy bejegyzés, ami azzal kezdődik:

„Eddig minden pert megnyertünk az ócska, hazug kormánypropaganda ellen. A megyei lapoknak (Mediaworks) például ezt a helyreigazítást kell megjelentetniük. Felkészül a tv2, a “köz”média, a hírtv, az origo, a mandiner, a ripost, a bors, stb.”

Magyar a posztjában idéz a Zaol.hu cikke elé kötelezően kiírandó határozatból is: „valótlanul állítottuk és híreszteltük, hogy Magyar Péter az Ötkert nevű budapesti szórakozóhelyen perverz beszólásokkal alázta a tinilányokat, kiskorú lányoknak obszcén, sőt perverznek mondható ajánlatokat tett, és úgy beszélt kiskorú lányokkal, mint aki a lányokat valamiféle „szextárgynak” gondolja, valamint beszólásokkal alázta a kiskorú lányokat. Valótlanul állítottuk és híreszteltük továbbá, hogy Magyar Péter a nevezett budapesti belvárosi szórakozóhelyen az egyik kiskorú lány édesapját megfenyegette, hogy majd a testőrei elintézik. Valótlanul állítottuk és híreszteltük továbbá, hogy Magyar Péter a nevezett belvárosi szórakozóhelyen az egyik kiskorú lánynak azt mondta, hogy „örülj, ha szétteheted nekem a lábad”, illetve azt a kijelentést tette, hogy „szeretem a friss húst”, utalva ezzel arra, hogy kiskorú lányokkal kíván szexuális kapcsolatot létesíteni.”

A Telex értesülése szerint a bíróság ezen túl arra is kötelezte a Mediaworksöt, hogy 2320 eurót, vagyis nagyjából 925 ezer forintot fizessen Magyarnak, 37 900 forint perköltséget a bíróságnak, és 36 ezer forint illetéket a NAV-nak.

A Zaol.hu oldalára ugyanakkor egyelőre nem került fel a szöveg, az augusztus 30-i döntés ellen pedig 15 napon belül lehet a Pécsi Ítélőtáblánál fellebbezni, a fellebbező fél kérhet akár tárgyalást is.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk