Eltemették Bajkai Istvánt, a Fidesz alapító tagját

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. május 15.

Belpol

A temetésen Orbán Viktor és Novák Katalin is megjelent. 

Elbúcsúztatták és végső nyugalomra helyezték Bajkai Istvánt, a Fidesz alapító tagját, országgyűlési képviselőjét hétfőn a pestszentlőrinci temetőben.

A búcsúztatáson részt vett Novák Katalin köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszerelnök és felesége Lévai Anikó, Kövér László az Országgyűlés elnöke és felesége Bekk Mária, illetve számos kormánytag, politikus. A gyászszertartást Székely János, a Szombathelyi Egyházmegye megyéspüspöke végezte, imádságot mondott Balog Zoltán református püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke is.

A Blikk képgalériája szerint Szájér József is elment a temetésre. 

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője búcsúbeszédében úgy fogalmazott: Bajkai István a Fidesz alapítói számára életük legnagyobb kalandjában volt társuk. „Közös kalandunk a felelősségvállalásról, a bátorságról, a szabadságról és a hűségről szólt, hűségről egymáshoz és a hazához. Ebben a kalandban a harcostársunk volt, az is marad” - mondta Deutsch Tamás.

Bajkai István betegsége közben is mindvégig dolgozott, „kötelességtudó, fegyelmezett és pontos ember volt, aki nem a problémák mennyiségében, hanem a megoldások minőségében mérte az időt. Hívő ember volt, rajongásig szerette a családját, precíz volt jogászként és politikusként is. A végsőkig hű maradt a Fideszhez, a polgári, nemzeti, kereszténydemokrata értékközösségünkhöz, a magyar hazához” – mondta Deutsch. 

 
Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője beszédet mond Bajkai István búcsúztatásán a Pestszentlőrinci temetőben 2023. május 15-én. A Fidesz alapító tagja és országgyűlési képviselője ötvenkilenc éves korában, 2023. április 22-án hunyt el
MTI/Koszticsák Szilárd
 

Bajkai István 59 éves korában, április 22-én hunyt el.

Bajkai István 1964. január 17-én, Budapesten született. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán diplomázott 1989-ben, 1992-ben lett a Budapesti Ügyvédi Kamara tagja. 1995 és 1997 között az ELTE Jogi Továbbképző Intézetében nemzetközi kereskedelmi jogi tanulmányokat folytatott.

2000 és 2010 között a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál regisztrált szerzői jogi szakértő volt, 2018-ig felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó.

2017-ben az Aranycsapat Testület alelnökévé választották, 2018-2019-ben a Magyar Ökölvívó Szakszövetség megbízott pénzügyi biztosa, majd 2019 szeptemberétől 2023 januárjáig a szövetség elnöke volt. Emellett többek között tagja volt a Magyar Védjegy Egyesületnek, valamint a Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesületnek is.

Tevékenységéért 2015-ben Kiváló Ügyvédi Munkáért, 2017-ben Laurus díjat kapott. 2018-ban Tiszteletbeli székely címet adományoztak neki, 2019-ben megkapta a Széchenyi-aranyérem kitüntetést, valamint az '56-os Hűség a Hazához Ezüst fokozatú Lovagkeresztet, 2021-ben Vasvári-díjjal ismerték el.

Bajkai István 1988-ban részt vett a Fidesz alapításában, majd 1990-től négy éven át Budapest VI. kerületében volt önkormányzati képviselő. 2014-től 2018-ig Budapest VII. kerületének önkormányzati képviselője és alpolgármestere. 2018-tól országgyűlési képviselőként tevékenykedett, a törvényalkotási bizottság alelnöke volt, valamint 2022-ig az igazságügyi bizottság tagja.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Le az ünneplővel!

  • narancs.hu

Hétfőn lesznek az iskolákban az évnyitó ünnepségek, de mit vegyenek fel a gyerekek?