Elvesztette a többségét a Fidesz Pest megyében, nehezebb lesz kiosztani a Samsung-pénzeket

  • narancs.hu
  • 2024. június 10.

Belpol

Hacsak nem talál magának szövetségeseket, mondjuk a Mi Hazánk képviselőinek személyében. 

Elvesztette a többségét a Fidesz a Pest megyei közgyűlésben. A vasárnapi választások értelmében a kormánypárt 21, a Momentum és a Mi Hazánk 8-8, a DK pedig 7 tagot delegál. 

Ennek azért van jelentősége, mert a megyei önkormányzat osztja vissza a gödi Samsung SDI adóbevételeit a környező települések önkormányzatai és civil szervezetei között. Az elmúlt évek tapasztalata az, hogy sok tízmillió forintot kaptak olyan egyesületek, alapítványok, melyek a támogatást részben politikai célokra, például propagandalapok kiadására fordították. 

A választást megelőzően a Dunakeszi Odateszi Egyesület is kapott 20 millió forint támogatást, amely Dióssi Csaba újraválasztott polgármester, valamint a vele induló jelöltek egyik jelölőszervezete volt. De a Dunakeszi Kistérségért Egyesület is kapott 25 millió forintot – az egyesület egykori gödi ellenzéki képviselőkhöz köthető, akik most Dunakeszin a Szocdemek színeiben indultak el. 

Az előző ciklusban, mivel többsége volt a Fidesznek a közgyűlésben, automatikusan megszavazták a több tízmillió forintos támogatásokat – erre nem lesz lehetőség. Amennyiben a kormánypárt nem talál magának szövetségeseket (mondjuk a Mi Hazánk soraiból), akkor nehezebb dolga lesz a pénzek kiosztását illetően. 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk