Meghalt a világbajnok magyar ejtőernyős

Belpol

Elhunyt Gál Szabolcs főtörzsőrmester, a Magyar Honvédség ejtőernyős válogatottjának világbajnoka, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis katonája, aki április végén szenvedett ejtőernyős balesetet gyakorlatozás közben.

A kiváló sportember mindössze 32 évet élt. Mint azt a Blikk pár hete megírta, Gál Szabolcs kezéből egy április 25-i ugrógyakorlat közben kicsúszhatott az ernyő kupolájának irányító zsinórja. Az ejtőernyős a lap cikke szerint mintegy 100 km/h-s sebességgel csapódhatott a földbe a Szolnok melletti szandai réten.

A baleset után összefogtak Gál Szabolcs felépüléséért, akinek a kezeléséhez vérre volt szükség. Sajnos azonban minden erőfeszítés hiábavalónak bizonyult, a fiatalember a műtétek sorozata és a gondos ápolás ellenére május 11-én reggel életét vesztette - közölte a Facebookon a Magyar Honvédség. 

Gál Szabolcs főtörzsőrmester 2007 óta ejtőernyőzött: a Magyar Honvédség ejtőernyős válogatottjának tagja több mint 5500 ugrással rendelkezett.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk