Értelmezhetetlen adatokat kapott a bíró a tankerülettől

  • narancs.hu
  • 2023. december 5.

Belpol

A tárgyalás előtti éjjel küldték át, milyen adatok alapján bocsátotta el a kölcseys tanárokat Marosi Beatrix.

Ma délelőtt folytatódott a Kölcseyből kirúgott tanárok pere, de a bíró úgy találta, értelmezhetetlen adatokkal nem tudja lezárni a perfelvelételi szakaszt.

A Népszava beszámolójából ugyanis kiderül, hogy a polgári engedetlenség miatt kirúgott tanárok munkaügyi perében a bíró pontos listát kért arról, milyen adatok alapján bocsátották el a pedagógusokat. A kért kimutatást, annak ellenére, hogy volt rá egy hónap, csak december 1-jén küldték el a bíróságra.

A bíró szerint a tankerület adatai értelmezhetetlenek, nem tudja elképzelni, miként mulaszthatott valaki 14,5 tanórát, tölthetett 1,72 napot polgári engedetlenséggel.

A következő tárgyalás január 18-án lesz. Addigra a bíró „normális” számokat kér, és azt is jelezte, hogy úgy tudnának haladni, ha legközelebb nem a tárgyalás előtt 1-2 nappal, az éjszaka közepén küldenék a kért dokumentumokat.

Marosi Beatrix az előző tárgyalásokon egyébként hol megjelent, hol nem. Hasonlóan járt el Rábel Krisztina, a Külső-Pesti Tankerületi Központ vezetője, akit a Karinthy Frigyes Gimnáziumból kirúgott tanárok munkaügyi perén játssza ugyanezt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk