Etikai vizsgálatot kezdeményeznek az LMP-ben Ungár Péter ellen

  • narancs.hu
  • 2018. október 13.

Belpol

Mindezt Mészáros Lőrinccel való üzletelése miatt.

Szeptemberben mi is beszámoltunk arról, hogy a Mészáros Lőrinchez köthető Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. 5,7 milliárdos tulajdonrészt vásárolt a Schmidt Mária és Ungár Péter közös gazdasági érdekeltségébe tartozó Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt.-ben (BIF).

Mészáros Lőrinc bevonult Schmidt Mária és Ungár Péter cégébe

Mészáros bankja bevásárolta magát a Schmidt érdekeltségébe tartozó ingatlanos vállalkozásba. A Budapesti Értéktőzsde oldalán közzétett közleményben az olvasható, hogy 5 milliárd 740 millió forint értékben vesz (10 százalékos – a szerk.) részesedést a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt.-ben (BIF).

Emiatt etikai vizsgálatot kezdeményezett néhány LMP-s politikus, mivel szerintük kétséges, hogy ilyen mértékű összefonódás mellett lehet-e még hiteles ellenzéki politizálást folytatni – írja a 24.hu.

„Innen is szeretnék bocsánatot kérni attól a több mint 400 ezer választótól, aki az LMP-re szavazott április 8-án, és az elmúlt hét hónapban ezt a folytatásos melodrámát tudtuk neki nyújtani, ami az etikai, a fegyelmi ügyek és a kitálalásokat jelenti. Én ennek elszenvedője vagyok, de ennek ellenére úgy érzem, a politikai közösség nevében, mint listán mandátumot szerzett képviselő, bocsánatot kell kérnem” – így reagált Ungár az etikai vizsgálattal kapcsolatban az Index megkeresésére.

Neked ajánljuk