EU-képviselő: „Magyarországon sok időt és erőfeszítést fordítanak arra, hogy megkerüljék a dolgokat”

  • narancs.hu
  • 2023. november 8.

Belpol

Szó sincs arról, hogy közel lenne a megállapodás.

Továbbra is csak arra vár az Európai Bizottság, hogy Magyarország eleget tegyen a vállalásainak – írja a hvg.hu Eurológus blogja. Johannes Hahn költségvetésért és Nicolas Schmit foglalkoztatásért és szociális jogokért felelős uniós biztos szerint még mindig Magyarország térfelén pattog a labda. Az Erasmus+ és a Horizont Europe forrásairól azt mondták, tilos a Bizottságnak közérdekű alapítványokkal szerződést kötni.

Magyarország a korrupcióellenes intézkedések hiányosságai miatt nem jut hozzá a hétéves költségvetésből 6,3 milliárd euróhoz és a teljes helyreállítási alaphoz, amelynek összege több mint 10 milliárd euró. 

A biztosok szerint szó sincs arról, hogy közel lenne a megállapodás, és 13 milliárd eurót felszabadítanának Magyarország számára. Az egyik képviselő, a néppárti Petri Sarvamaa azt a benyomását osztotta meg, hogy

„Magyarországon sok időt és erőfeszítést fordítanak arra, hogy megkerüljék a dolgokat, amíg ez így van, addig nem folyósíthatjuk a pénzeket”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk