Betiltott a rendőrség egy palesztinpárti tüntetést

  • narancs.hu
  • 2023. november 8.

Belpol

Attól tartanak, hogy erőszakhoz vezetne.

„A Hamász terrorszervezet és Izrael között folyó fegyveres konfliktus kapcsán jelentett be gyűlést egy magánszemély 2023. november 22-ére, Budapest II. kerületében” – közölte a rendőrség. A betiltás indoklása az, hogy „hasonló megmozdulások Európa és a világ számos városában erőszakba torkolltak a közelmúltban, így

alappal lehet attól tartani, hogy ez Magyarországon is veszélyeztetné a közrendet, a közbiztonságot és a jelenlévők testi épségét”.

A tiltás jogszabályi alapja a közlemény szerint a gyülekezési jogról szóló 2018. évi LV. törvény 13. § (1) bekezdése, amiben ez áll: „A gyülekezési hatóság a bejelentés beérkezésétől számított 48 órán belül a gyűlésnek a bejelentésben megjelölt helyszínen vagy időpontban való megtartását megtiltja, ha az egyeztetést követően rendelkezésre álló információk alapján megalapozottan feltehető, hogy a gyűlés a közbiztonságot vagy a közrendet közvetlenül, szükségtelen és aránytalan mértékben veszélyezteti, illetve mások jogainak és szabadságának szükségtelen mértékű és aránytalan sérelmével jár, és a közbiztonság, a közrend vagy mások jogainak és szabadságának védelme az (5) bekezdés szerinti enyhébb korlátozással nem biztosítható.”

Orbán Viktor korábban úgy nyilatkozott, Magyarországon nem fognak engedélyezni palesztinpárti tüntetéseket.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk