Évekbe telik majd a vasúti és a buszos menetrend egységesítése

  • MTI/narancs.hu
  • 2020. július 17.

Belpol

A tervek szerint egyfajta jeggyel és bérlettel lehet majd közlekedni a vonatokon és a buszokon is.

Egységes jegyrendszerről, teljes tarifaközösség kialakításáról, egyszerűbb, átláthatóbb, fenntarthatóbb díjszabási rendszerről beszélt Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója MTI-nek adott interjúban

Ahogy mi is megírtuk, július 15-től az állami tulajdonú Volánbusz Zrt. feletti tulajdonosi jogokat a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter átadta a MÁV Zrt.-nek.

Homolya Róbert elmondta: az egységes stratégiai irányítás több mint 55 ezer munkavállalót érint, és magában foglalja a teljes közösségi vasúti és közúti személyszállítást. Hozzátette, hogy ez a vállalati együttműködés első lépése, a cél a MÁV és a Volánbusz további integrációja. Kiemelte: a kormányzati politikában a közösségi közlekedés gerince a vasút lett.

A végső cél a teljes tarifaközösség kialakítása, erre javaslatokat fognak kidolgozni a szakpolitika részére, közlése szerint az év végétől folyamatosan. Terveik szerint 2021-re kész lehet az az átfogó javaslatcsomag, amely a kormány általi elfogadást követően vezethető be.

Teljesen új lesz a magyar közösségi közlekedésben az, hogy egyfajta bérlettel, illetve jeggyel valamennyi állam által finanszírozott közösségi közlekedési eszközön lehet majd utazni.

Figyelmébe ajánljuk