Évi 60 ezer forintos bölcsődéztetési támogatást vezetnek be Józsefvárosban

  • narancs.hu
  • 2023. július 13.

Belpol

A kerület az iskolakezdési támogatást is megemeli.

Évi 60 ezer forintos bölcsődéztetési támogatást vezetnek be szeptembertől Józsefvárosban – derül ki a kerület közleményéből.

Pikó András, a kerület polgármester Facebook-oldalán úgy fogalmazott: „Az elmúlt hónapok kormányzati megszorításai és a bejelentett és még várható, mindenkit sújtó intézkedések jelentős terheket rónak a családokra.” Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a kormány az egészségügy és a családtámogatás felülvizsgálatára készül, aminek célja, hogy az egyes kiadási részterületeken legalább 3 százalékos megtakarítást érjenek el.

A bejelentett bölcsődéztetési támogatás szociális rászorultságtól függ majd: azok a családok részesülhetnek benne, ahol az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a nettó 100 ezer forintot. A kérelmet a Családtámogatási Irodának kell benyújtani és szeptembertől lesz letölthető a kerület honlapjáról.

A bölcsődéztetési támogatás mellett Józsefvárosban az iskolakezdési támogatást háromszorosára emelik. A támogatás automatikusan jár minden első osztályos gyerek szüleinek, nem szükséges kérelmet benyújtani hozzá. A támogatás év végéig beváltható 15 ezer forint értékű vásárlási utalvány, amit a Józsefváros kártya elfogadó helyeken lehet beváltani.

A kerület továbbá éves Budapest-bérlettel támogatja a 14 és 18 év közötti, rászoruló józsefvárosi fiatalok közösségi közlekedését, amelyet a jogosultak a kedvezményes éves bérlet összegének megfelelő értékű utalvány formájában kapnak meg igénylést követően. A támogatásokról az érintett szülők és családok névre szóló levélben is értesülnek majd, az új támogatások mellett pedig októbertől teljesen megújul a szociális támogatások rendszere, többek között az állandó lakhatási támogatást is bevezetik a kerületben.

(Címlapképünk illusztráció)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk