Farkas Flóriánék migránsozós közleményben jelentették be, hogy indulnak a választáson

  • narancs.hu
  • 2023. november 2.

Belpol

„Hűségnyilatkozatot” tettek a Fidesz mellett. 

„A Lungo Drom üdvözli a kormánypárti képviselők által kezdeményezett, a terrorizmus elítéléséről és az áldozatok melletti kiállásáról szóló országgyűlési politikai nyilatkozat elfogadását” – így kezdődött a Népszava által közölt a közlemény, amely ezt követően bekezdéseken keresztül azzal foglalkozott, hogy a migráció milyen „fenyegetést jelent a társadalomra és azon belül is különösen a cigányságra”.

A Lungo Drom hangsúlyozta, hogy „jobboldali, a romák érdekeinek érvényesítésére képes” Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) létrehozására van szükség 2024-ben. Farkas Flórián szervezete közölte: ennek szellemében készül a nemzetiségi önkormányzati választásra. (A nemzetiségi választásokat jövő év júniusában, a települési önkormányzati választásokkal együtt tartják.)

 
Farkas Félix, az Országos Roma Önkormányzat korábbi nemzetiségi szószólója (b) és Farkas Flórián, a Fidesz-KDNP egykori képviselője az országgyűlési választáson listás mandátumot nyert képviselők megbízólevelének ünnepélyes átadása előtt az Országházban 2018. május 4-én.
Fotó: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
 

A lap megjegyzi, a közlemény a Fidesz iránti hűségnyilatkozatként is értékelhető. Ennek a korábbi években semmiféle hírértéke nem lett volna, egy ideje azonban meglehetősen hűvös a viszony a Lungo Drom és a kormánypárt között. Farkas Flórián – aki miniszterelnöki biztos is volt – a 2022-es választás után kikerült a parlamentből, helyét Sztojka Attila romaügyi kormánybiztos vette át.

Bár a Fidesz honlapján még ma is a Lungo Drom szerepel a kormánypárt szövetségesei között, a Fidesz újabban inkább a CiKöSzt preferálja. Erről tanúskodik, hogy Gulyás Gergely miniszter nemrég a hivatalában fogadta Sztojka Attilát és a CiKöSz elnökségét, írja a napilap. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk