Ezt nem láttuk jönni: Parragh László szerint szürreális elképzelés, hogy utolérjük Ausztriát

  • G. M.
  • 2019. február 28.

Belpol

Az iparkamarai elnök most nem azt mondta, amit a kormány hallani szeretne.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szürreális elképzelésnek tartja, hogy 2030-ra, vagyis 11 éven belül elérjük az osztrák életszínvonalat, ezért a célért nem is érdemes törni magunkat – erről a kormánnyal általában egyetértő Parragh László beszélt a Hír TV-ben.

Az iparkamarai elnök szerint Orbán Viktor hat pontos javaslata megvalósítható, de az osztrák szintet maximum megközelíteni tudjuk.

Aki szerint a szavak mindent elbírnak: Orbán Viktor 6 célt tűzött ki az országnak 2030-ig

Itt lesz a legjobb élni, lakni, dolgozni. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági évnyitóján nemcsak Varga Mihály pénzügyminiszter és Matolcsy György MNB-elnök ígért nagy reformokat. Orbán Viktor is felszólalt, és szokásos módi szerint kifejtette, hogy amikor a migráció hatásairól beszélünk, a gyermekeinkről, unokáinkról és az ő biztonságukról beszélünk - idézi az MTI Mindemellett a miniszterelnök kitűzött 6 célt, amelyet 2030-ig el akar érni, ezt összegzi a 444.hu.

Mindez csak azért érdekes, mert Matolcsy György jegybankelnök arról beszélt a kamara gazdasági évnyitóján, hogy a kormány végre tud hajtani egy olyan versenyképességi reformot, amivel megközelítőleg be lehet érni Ausztriát. Ezek szerint Parragh szerint ez nem egészen így van.

(via Index)

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.