Farkas Örs: "A Lánchíd felújítása nem elsődlegesen egy pénzügyi kérdés"

  • narancs.hu
  • 2020. június 23.

Belpol

Beismerő vallomás következik.

"A Lánchíd felújítása nem egy, vagy nem elsődlegesen egy pénzügyi kérdés" - mondta el az ATV Egyenes beszéd című műsorában hétfőn este Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője, szúrta ki a 444.

Farkas Örsöt megkérdezték, hogy ha ez valóban nem pénzügyi kérdés, akkor miért nem adnak többet a fővárosnak. Erre az volt a válasza hogy: "eddig el sem tudunk jutni, mert senki sem tudja, hogy egyáltalán mennyibe kerül a felújítás".

A szóvivő elmondta a szokásos szöveget, miszerint a fővárosnak 180 milliárd forintnyi államkötvénye van, abból is finanszírozhatná a felújítást. Majd hozzátette, az sem igaz, hogy Budapestnek 120 milliárd forintnyi adóssága van: "ez sem így van, mert 110 milliárd forint adósság van. (..) Budapest messze nincs olyan rossz gazdasági helyzetben. Sokkal inkább azt látjuk, hogy megy a szerencsétlenkedés."

A Lánchíd fel (nem) újításának hátteréről itt írtunk.

A Lánchíd fel(nem) újításának háttere

A Lánchíd és környékének felújításával az egész belvárost élhetőbbé lehetne tenni, a kormány azonban bekeményített, ezért e lehetőség kihasználatlan marad. Csak annyira újul meg a Lánchíd, hogy a következő harminc évben még használni lehessen. Politikai csatározássá silányult a Lánchíd felújítása, pedig hatalmas lehetőség lenne a környék megújításában.

Figyelmébe ajánljuk