Fehér lobogóval tüntetett Orbán Balázs ellen a Momentum az MCC előtt

  • narancs.hu
  • 2024. október 1.

Belpol

A párt szóvivője szerint a fehér Orbán Balázs nemzeti lobogója. 

Varsányi Áron, a Momentum szóvivője fehér lobogót húzott az Mathias Corvinus Collegium (MCC) egyik zászlótartórúdjára, ezzel utalva az intézmény vezetőjének, Orbán Balázsnak a múlt heti 1956-tal kapcsolatos kijelentésére.

Mint arról beszámoltunk, a múlt héten Orbán Balázs a Mandiner Stratégiai Részleg című műsorának múlt szerdai adásában arról beszélt, hogy 1956-ból kiindulva Magyarország nem úgy viselkedett volna egy orosz támadás esetén, mint Ukrajna. A miniszterelnök "politikai igazgatója" arról beszélt, hogy bár minden országnak megvan a joga, hogy saját maga döntsön a saját sorsáról, de „pont '56-ból kiindulva mi valószínűleg nem csináltuk volna azt, amit Zelenszkij elnök csinált két és fél évvel ezelőtt, mert felelőtlenség, mert látszik, hogy belevitte egy háborús védekezésbe az országát".

"A Momentum ezt nem így gondolja, úgyhogy most elhoztam neki a 'nemzeti lobogóját', hogy mindenki láthassa is, hogy mit gondol a haza védelméről Orbán Balázs” mondja a Momentum videójában Varsányi, aki hozzáteszi, hogy amúgy az MCC rengeteg közpénzből működik és Orbán Balázs is milliókat markol fel onnan. „Innentől kezdve egyetlen dolga van Orbán Balázs úrnak, az pedig az, hogy hagyja el a közéletet, mert az orosz csicskáknak nincs helye a magyar közéletben” – zárja a Momentum szóvivője.

A Mathias Corvinus Collegium alapvetően kormánypárti munkatársakkal rendelkezik, akiknek ott végzett vagy nem végzett munkáját busásan megfizetik. Egy áprilisi cikkünkből az is kiderült, hogy az MCC kiszivárgott belső beszerzési és kifizetési adatai alapján a kormánnyal szorosan együttműködő szakkollégium több száz millió forintot költött rendezvényeire, amelyeket Fidesz-közeli cégek szerveztek és kiviteleztek. 

 

 

 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk