Félállás kimagasló fizetéssel

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 11.

Belpol

Koltay András, a médiahatóság elnöke az MCC-ben is dolgozik, de oktatási tevékenysége nem sok nyomot hagyott a megkérdezettekben.

Koltay Andrásnak a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság és a Médiatanács elnöke is, médiahatósági vezetőként a fizetése a legutóbb, 2022-ben megjelent információk szerint elérheti a havi bruttó 4,8 millió forintot.  Emellett tanít két egyetemen és kuratóriumi tag egy parlament által létrehozott alapítványban. Ezekben a pozíciókban a vagyonbevallásában szereplő adatok szerint 1,2 és 2,5 millió forint között lévő havi bruttó díjazásban részesül.

Ezzel azonban még nincs vége az állásoknak és az ezért járó fizetéseknek. Koltay ugyanis dolgozik a kormányközeli, adófizetői pénzekkel jelentősen megtámogatott Mathias Corvinus Collegiumban (MCC) is a Szólásszabadság Műhely nevű szervezeti egység vezetőjeként. A Direkt36 birtokába jutott, 2023-as bérezési adatokkal kapcsolatos dokumentumok szerint a műhely éves bérköltsége – adókkal és járulékokkal együtt – 12 millió forint volt, miközben Koltay volt a szervezet egyetlen munkatársa.

Az iratok szerint ez egy félállás, vagyis Koltay heti 20 órás dolgozóként van nyilvántartva. A Telex rákérdezett nála, hogy miként oldotta meg ezt a munkamennyiséget az NMHH-s főállása és egyéb elfoglaltságai mellett, de nem reagált a megkeresésükre, így azt sem árulta el, hogy pontosan mekkora az a nettó összeg, amit MCC-s munkájáért kap.

A lap birtokába került belső nyilvántartás alapján Koltaynak nem lehetett sok dolga a műhely vezetőjeként. A 2023-as iratok szerint ugyanis a műhelynek abban az évben nemcsak más munkatársa nem volt, de úgynevezett műhelytagja sem, vagyis olyan korábbi MCC-s hallgatója, aki ott kutatásokat végzett volna.

A műhely eredményeinek felsorolásában szerepel, hogy volt több publikációjuk, konferenciájuk és két kurzusuk, de ezekről részleteket nem közöltek. Emellett a beszámolóban szerepelt, hogy Koltay előadó volt harminckét rendezvényen. Ezek közül kettő zajlott az MCC szervezésében, és mivel Koltay nem válaszolt a megkeresésükre, így nem világos, hogy a többi rendezvényen MCC-s műhelyvezetőként vagy más minőségben vett-e részt.

Koltay tevékenysége az MCC-n belül nem keltett komolyabb feltűnést. Több kollégiumi forrás – akik ugyanabban az épületben dolgoznak, ahol a műhely is működik – is azt mondta, hogy nem tudnak semmilyen jelentős oktatási tevékenységet kötni Koltayhoz és az általa vezetett műhelyhez. Többen – köztük diákok is – a telex kérdéséből értesültek arról, hogy Koltaynak egyáltalán köze van az MCC-hez, ugyanis az elmúlt évben egyszer sem látták az intézményben.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk