Fej-fej mellett a Fidesz és az ellenzék a Republikonnál

  • narancs.hu
  • 2022. január 29.

Belpol

A decemberi mérés óta a Fidesz erősödött.

A pártválasztók körében fej-fej mellett áll a Fidesz-KDNP és az ellenzék (Egységben Magyarországért) listája, mindkét politikai oldalt a szavazók 47 százaléka választaná – számol be januári közvélemény-kutatásának eredményéről a Republikon Intézet.

A Kutyapártra 3, a Mi Hazánkra 2 százalék szavazna.

A teljes népességben a Fidesz 41, az ellenzék 40 százalékon áll, 3-3 százalékos a Kutyapárt és a Mi Hazánk, a bizonytalanok aránya 14 százalék.

A Republikon decemberi méréséhez képest a bizonytalanok jelentős csökkenését és a Fidesz erősödését mutatják az adatok. Decemberben az ellenzék még 3 százalékponttal vezetett a teljes népességben és 5 százalékponttal a pártválasztók között, az elmozdulás a Fidesz javára mindkét bontásban hibahatáron túli.

A két adatfelvétel összehasonlíthatósága ugyanakkor kérdéses, mert decemberben az egyes ellenzéki pártok támogatottságára még külön-külön kérdeztek rá, míg januárban már a közös lista támogatottságát nézték.

A Republikon ebben a hónapban Novák Katalin államfőjelölt népszerűségét is felmérte: a megkérdezettek 77 százaléka tudott róla véleményt formálni, és valamivel többen (53 százalék) nem kedvelik őt, mint amennyien kedvelik (47 százalék).

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk