Fekete-Győr: "Hiszek abban, hogy a bíróságok fel fognak menteni engem"

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 29.

Belpol

A Momentum elnöke szerint nevetséges az ügyészség vádja.

Sajtótájékoztatón reagált Fekete-Győr András, a Momentum elnöke arra, hogy vádat emeltek ellene hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt a 2018 decemberi tüntetések miatt.

Mint arról beszámoltunk, az ügyészség Fekete-Győr (öt másik személy mellett, akik ellen most szintén vádat emeltek) üvegeket és pirotechnikai eszközöket dobott a rendőrsorfalba, és embereket lökdösött azért, hogy áttörjék a sorfalat. Az ügyészség tárgyalás nélküli eljárást javasol a bíróságnak, és hogy próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetést szabjon ki.

Fekete-Győr kedden délutáni sajtótájékoztatóján azt mondta, politikusként és magánemberként is vállalja a felelősséget a tetteiért, de az "Orbán-ügyészség hatóság elleni erőszak vádja nevetséges és szánalmas kísérlet". Azt mondta, szerinte Fehéroroszországban vagy Oroszországban ez lehet, hoyg belefér, de az EU-ban nem.

Fekete-Győr azt mondta, a rabszolgatörvény elleni tüntetésen

valójában egy játékboltban is kapható eszközt ejtett két rendőrsorfal elé, miután a rendőrök figyelmeztetés nékül könnygázt fújtak a tüntetőkre, amit ő nem érzett tisztességesnek.

Azt is mondta, nem bántott senkit, és elmondása szerint a nyomozás során a vallomások is arról szóltak, hogy ő valójában nem ártott senkine.

Fekete-Győr szerint azért most, a történtek után 21 hónappal később emeltek ellene vádat, mert a Momentum 2018-ban még csak egy 2-3 százalékos párt volt, most pedig az egyik legnépszerűbb politikai közösség Magyarországon. "Orbán Viktor és az Orbán-rezsim fél az új politikai generációtól és a fiataloktól, és ezért akarja Fekete-Győr Andrást bilincsben látni" - mondta.

Hozzátette azt is, ő fog így a vádlottak padján állni, mert ki merészelt állni a magyarok érdekében, és nem Szijjártó Péter, Tiborcz István vagy Polt Péter.

Végül közölte, hisz a jogállamban, amelynek szerinte a bíróságok az utolsó bástyái.

"Hiszek abban, hogy a bíróságok fel fognak menteni engem, és a korrupt ügyészség által engem megvádolt bűncselekmény ügyében ártatlannak fognak nyilvánítani."

A tüntetésen történtekről egyébként az ügyészség közzétett egy videót is:

Az ügyészség további bizonyító erejű fotói ebben a cikkben láthatók!

Figyelmébe ajánljuk