Felfüggesztett börtönbüntetéssel búcsúzott Münchentől a legtovább fogvatartott magyar szurkoló

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 2.

Belpol

A férfi tett is azért, hogy rács mögé kerüljön, palackkal dobott meg egy rendőrt a müncheni Eb-csoportmérkőzésen.

Megérkezett a 444.hu-hoz a müncheni ügyészség válasza arról, hogy milyen feltételekkel engedték szabadon az utolsó még fogvatartott magyar szurkolót, több mint egy hónappal a müncheni Németország-Magyarország Eb-csoportmeccs után.

Ő az, akinek a szabadon engedését maga Szijjártó Péter külügyminiszter jelentette be videóüzenetben, múlt pénteken – emlékeztet a portál.

 

"(…) Jó hír, hogy a mai napon ő is szabadlábra került, elhagyhatta Németországot, és hazajöhet, hogy ügyének további folytatását már itthonról követhesse figyelemmel. Örülünk neki, hogy a hármas sípszó után körülbelül öt héttel minden magyar állampolgárnak ez a mérkőzés véget ért" – fogalmazott Szijjártó;  azt azonban nem említette, hogy a szurkoló miért töltött öt hetet előzetes letartóztatásban.

A férfi azért maradt ennyi ideig német fogdában, mert őt gyanúsították a legsúlyosabb bűncselekményekkel, konkrétan garázdasággal és hivatalos személy elleni erőszakkal. Vagyis azzal, hogy palackkal dobott meg egy rendőrt az Allainz Arenában. Ehhez képest eltörpült az a szabálysértés, hogy füvet is találtak nála.

A friss ügyészségi levél szerint a férfira egyéves, 3 évre felfüggesztett börtönbüntetést, és ugyanekkora időre szóló kitiltást szabtak ki a stadionból, illetve arra kötelezték, hogy fizessen be ezer eurót egy nonprofit szervezetnek. Emellett elkobozták a füvét és a rendőrt megdobásához használt palackját.

Ezzel azonban még nincs vége az ügynek. Az innentől szabadlábon védekező vádlottnak egy hete van annak eldöntésére, hogy elfogadja-e a büntetést vagy fellebbez. Utóbbi esetben a Müncheni Kerületi Bíróság tűzi ki a leendő tárgyalás időpontját.

(Képünk a Münchenbe utazó magyar szurkolók egy csoportjáról készült. A fotó csak illusztráció)

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

 

Figyelmébe ajánljuk