Több pénzzel tartozott a jegyző, mint az, akit kilakoltattak

  • narancs.hu
  • 2022. október 18.

Belpol

A Belvárosi Önkormányzat 220 ezres tartozás miatt rakott ki a lakásából egy nőt – a kerület jegyzője korábban 750 ezer forintot halmozott fel máshol, mégsem kellett elhagynia a bérelt ingatlant.

Másfél hete a Város Mindenkié csoport aktivistái és ellenzéki képviselők szerettek volna élőlánccal megakadályozni egy kilakoltatást Budapesten, sikertelenül. Az érintett, Kovács Zsuzsa 220 ezer forinttal tartozott, és ki is tudták volna fizetni helyette, a Belvárosi Önkormányzat mégis a kilakoltatásáról döntött.

Azzal érvelt az önkormányzat, hogy a kilakoltatott 67 éves nővel nem lehetett együtt élni.

A 444.hu most a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) értesülésére hivatkozva arról ír, hogy a Belvárosi Önkormányzat jegyzője, Sélley Zoltán korábban jóval nagyobb összeggel tartozott a Hegyvidéki Önkormányzatnak egy ingatlan bérlőjeként: 21 havi bérleti díjjal, összesen mintegy 750 ezer forinttal. És az MKKP a jegyzőről kiderítette, hogy neki is nagyon rossz a viszonya az ottani szomszédaival.

Sélley Zoltán megvett ugyanabban az épületben egy padlástéri lakást, és tulajdonosként köteles lett volna felújítania a tetőt. Erre több alkalommal fel is szólította az önkormányzat, hiába. A tető utóbb beomlott, az omlás miatt az emeleti lakás beázott, és a lakója napokig kénytelen volt esernyőt használni odabenn.

(Címlapképünk illusztráció, a kilakoltatás utáni napokban tartott sajtótájékoztatón készült. Forrás: A Város Mindenkié Facebook)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk