Pikó András vizsgálatot kezdeményezett a volt vezetők szabadnapjaiért járó milliók ügyében

  • narancs.hu
  • 2019. november 29.

Belpol

10 millió járna, amiért nem mentek szabadságra. Viszont a szabadságok kiadását nem szabályszerűen intézték.

Pikó András polgármester javaslatára nem hoztak még döntést arról, hogy kifizessék-e a többmilliós kompenzációt Sára Botond leváltott polgármesternek és alpolgármestereinek. A kérdést elnapolták és vizsgálat lefolytatását rendelte el az új polgármester – tudósított a Mérce a VIII. kerületi közgyűlésről.

Sára Botond 83, Sántha Péterné 87, Görhöny Ádám pedig 31 szabadnapot nem vett ki, amiért összesen 10 millió 200 ezer forint járna.

Pikó úgy fogalmazott, igazságtalannak tartja a javaslatot a kifizetésről, és ragaszkodik hozzá, hogy azt a nyilvánosság előtt tárgyalják, mert mindez arról szól, "mit engedünk meg a politikusoknak". A pénz jog szerint jár ugyan a kerületvezetőknek, viszont a szabadságok kiadását nem szabályszerűen intézték, ezért az új józsefvárosi polgármester szerint nem érvényes a követelés. Juharos Róbert fideszes képviselő szerint a felvetés "szint alatti, pitiáner", és "kultúrkörökben nem szavaznak arról, ami jár".

Nemrég derült ki, hogy az eddigi józsefvárosi kultúrkörök az önkormányzat közpénzből üzemeltetett Facebook-oldalt egy magánszemélynek szervezték ki, nem adták át az új vezetés kérésére sem az átadás-átvételkor, majd inkább simán törölték.

Ausztrál tulajdonból kellett visszaszerezni Józsefváros Facebook-oldalát

Az oldalt törölték, még mielőtt az új vezetés átvehette volna a kezelését. Újabb fejezettel bővült a bukott fideszesek önkormányzati Facebook-oldalakért folytatott utóvédharca. Mint megírtuk, a választást elvesztő Bús Balázs Óbuda közösségi oldalát rántaná magával Dugonics Tituszként, Pikó Andrásnak pedig Józsefváros Facebook-oldaláért kellett megküzdenie, mert egy távozó kolléga meglépett annak adminjogaival.

Figyelmébe ajánljuk