Feltett egy kérdést, kirúgták a Hír Tv riporterét

  • narancs. hu
  • 2018. november 26.

Belpol

A Gruevszki-ügyről érdeklődött.

A nemzetbiztonsági bizottság üléséről távozó fideszes Halász Jánost kérdezte a Hír Tv egyik riportere a Magyar Idők Gruevszki-cikkéről, mire a hvg.hu információi szerint másnap már távoznia is kellett a csatornától. Bár a munkaszerződését közös megegyezéssel szüntették meg, tévés forrásaik szerint emiatt küldték el.

A parlament nemzetbiztonsági bizottsága szerdán tartott volna rendkívüli ülést Nikola Gruevszki miatt, de a Fidesz nem szavazta meg a napirendet, ezért az ülés alig negyedóra után véget is ért. A kormányoldalról csak Halász János jelent meg, aki a saját nevében, illetve az egyik távollévő fideszes nevében szavazott a napirendről, így ezzel a két „nem” vokssal fúrta meg az érdemi tanácskozást.

Ez után kapta el a folyosón az ülésről távozó Halászt a Hír Tv riportere, Medgyesi Miklós és azt a kérdést tette fel neki: „ha Demeter Mártát minősített adatokat nyilvánosságra hozatala miatt támadják, akkor amiatt lesz-e vizsgálat, hogy a Magyar Idők címlapon hozta Gruevszki menekültügyi eljárásának végeredményét?”

A Simicska Lajostól átvett Hír Tv vezetése azonnal látni akarta a rögzített anyagot. Majd egy nappal később Medgyesi Miklóst is behívták. A megbeszélés végén közös megegyezéssel távozott a tévétől, ahol 5 éve dolgozott.

Medgyesi megerősítette a távozásáról szóló hírt a HVG-nek, de más kérdésre nem válaszolt, mivel köti a munkaszerződése. Halász János szerint ez tévés belügy.

Figyelmébe ajánljuk