Zárva a záhonyi határátkelő

  • Narancs.hu/MTI
  • 2018. november 26.

Belpol

Demonstráció miatt szünetel a határforgalom a záhonyi határállomáson.

Az ukrán oldalon zajló közúti demonstráció miatt szünetel a határforgalom a záhony-csapi magyar-ukrán határátkelőhelyen - közölte honlapján a rendőrség hétfő délelőtt.

Az ukrán határőrizet nem tudja beléptetni Ukrajnába Csapnál az utasokat, emiatt a magyar oldalon szünetel a kiléptetés. A rendőrség arra kéri az utazókat, hogy a magyar-ukrán határszakasz átlépésre a beregsurányi, barabási, lónyai vagy a tiszabecsi közúti határátkelőhelyek valamelyikét válasszák.

A záhonyi lezárás miatt - a tiszabecsi átkelőhely kivételével - a többi magyar-ukrán átkelőhelyen egy-két órára növekedett a várakozási idő a Magyarországra belépő forgalomban.

Kárpátalján vasárnap este kezdődtek a tüntetések, amelyeket az európai regisztrációjú gépkocsik ukrajnai belépésének szigorítása ellen szervezett több száz autótulajdonos. A demonstrálók vasárnap nyolc határátkelőhely forgalmát akadályozták, főként az ukrán-lengyel határon, valamint egynek-egynek az ukrán-szlovák és az ukrán-román határon Kárpátalján.

Hétfő reggelre a külföldi rendszámmal közlekedő autósok blokádot hirdettek a közúti határátkelőhelyekhez, köztük a Csap-Záhony közötti útra.

Figyelmébe ajánljuk