Feri bácsi búcsúajándéka: lakbéremelés Szolnokon

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 11.

Belpol

Az önkormányzati lakásokban élők szeptembertől 30–50 százalékkal fizetnek többet a városban, amelyet a Fidesz elveszített.

Szeptembertől 30–50 százalékkal emelkedik Szolnokon az önkormányzati tulajdonú lakásokban a lakbér, erről a napokban kaptak értesítést az érintettek – írja a szol24.hu.

A hírportál szerint a lakók a közösségi oldalon tárgyalják a levél tartalmát, okait, és azt találgatják, mi szükség volt erre, ha közben a kormány azt szeretné elhitetni, hogy kitart a rezsicsökkentés elve és gyakorlata mellett, és az állami média azt állítja, javulnak az életkörülmények.

A lap szerint az érintetteknek nem volt előzetes információja az emelésről.

Megfogalmazódott olyan vélemény, hogy „Feri bácsi” – nyilván Szalay Ferenc szolnoki polgármester – „javítani akarja a büdzsét, ugyanakkor az új polgi nyakába akarja varrni, hogy legyen kire mutogatni. Ez ilyen egyszerű”.

Szolnokon az önkormányzati választáson a Fidesz–KDNP 9 képviselői helyet szerzett, a nagyobbik ellenzéki tömörülés (Tegyünk Szolnokért Egyesület–Jobbik–Momentum–DK–MSZP–Párbeszéd-Zöldek–Agóra Egyesület) 8-at, az LMP–Zöldek egyet. A polgármesteri tisztséget azonban az ellenzéki tömörülés jelöltje, Györfi Mihály kapta, szoros versenyben legyőzve Szalay Ferencet, aki 1998-tól 2002-ig, majd 2006-tól mostanáig volt a 67 ezres megyeszékhely első embere. 

Györfi Mihály a Narancs.hu-nak azt nyilatkozta, hogy legalább ezer fideszes szavazó tette le a voksát az ellenzéki összefogásra, ezért érhették el ezt az eredményt:

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk