Magyar Péter Apponyi Alberthez viszonyítja Pócs Jánost

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 11.

Belpol

Jászberény egykori és mai képviselője.

Pócs Jánost, Jászberény jelenlegi kormánypárti országgyűlési képviselőjét Apponyi Alberthez, Jászberény aranymandátumos képviselőjéhez  viszonyítva kritizálta vasárnapi Facebook-bejegyzésében Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke.

Az ellenzéki politikus szerint „romlott, polipszerű” az a világ, amelyet a Fidesz Pócs révén kialakított abban a térségben. Több, Pócshoz kötődő hír mellett Magyar utal arra, hogy a fideszes képviselő először megértően nyilatkozott a gyermekbántalmazó karateedzőről. 

A Tisza Párt elnöke szerint nagyrészt Pócs tevékenysége eredményezte azt, hogy „2019-ben Jászberényben elzavarták a jászok a Fideszt”, idén pedig Jászapátiban a Tisza Párt által támogatott Illés Gergő győzött az ifjabb Pócs Jánossal szemben.

A bejegyzés emlékeztet arra, hogy gróf Apponyi Albert (1846–1933) a kor meghatározó konzervatív politikusa, több egyetem tiszteletbeli doktora volt, jártas a nemzetközi jogban, öt nyelven beszélt kiválóan, nagyon jó szónok és feddhetetlen ember, akit Magyar példaképül állít. 

Magyar Péter oldalán látható olyan kép is, amely azt dokumentálja, hogy találkozott Pócs Jánossal, „a Jászság rettegett fideszes földesurával”:

A találkozásról Pócs János is beszámolt a maga oldalán, videóban:

Ha Magyar ezután mai és száz évvel ezelőtti konzervatív politikusokat állít egymás mellé, az érdekes sorozat lesz, bármit is ír a képek alá. 

Ez a cikkünk Apponyi Albertről szól:

Idén májusban egy aukción a legtovább Apponyi Albert dedikált emlékirataira licitáltak, és végül több mint egymillió forintért kelt el a mű:

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk