A dollármilliárdosok frissített listáján öt magyar név is szerepel

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 11.

Belpol

Gattyán György az egyik új név, az élen továbbra is Mészáros Lőrinc.

Immár öt magyar dollármilliárdos van a Forbes magyar szerkesztőségének felmérése szerint, amit egy nemzetközi audit után az amerikai anyacég is elfogadott – írja az Euronews nyomán a nyugat.hu.

Új szereplő 1,1 milliárddal Gattyán György, a Jasmin erotikus oldalt működtető Docler alapítója és a Teqball társalapítója, valamint szintén 1,1 milliárddal Veres Tibor Wallis-vezér, aki az ingatlan és a mobilitási piacon rendelkezik kiterjedt portfólióval. Velük együtt 5 magyar dollármilliárdos van a listán. Tavaly verekedte be magát a szűk mezőnybe Felcsuti Zsolt nagybefektető, akinek a vagyonát az idén 1,3 milliárdra becsülik.

A listán a második 1,6 milliárddal az általában csak OTP-vezérnek titulált Csányi Sándor, az élen pedig szerteágazó cégbirodalmával, 1,7 milliárd dollárral – napi árfolyamon csaknem 620 milliárd forinttal – Mészáros Lőrinc áll.

Mint a Forbes cikkéből kiderül,

a világ 8,1 milliárd lakosa közül csupán 2781 mondhatja magát milliárdosnak – dollárban.

A kivételezettek klubjába lépett be az idén Taylor Swift. Ő az első zenész, aki kizárólag dalszerzéssel és előadással keresett 1,1 milliárdot.

A legtöbb milliárdos amerikai (813), utánuk a kínaiak – Hongkonggal együtt – jönnek (473), majd az indiai milliárdosok (200).

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk