"Fiatalok, maguk mit csinálnak itt?" - Orbán ezúttal a Szent Imre Kórházba látogatott
Kepkivagas_top_story_lead.jpg
Orbán Viktor kórházlátogatás

"Fiatalok, maguk mit csinálnak itt?" - Orbán ezúttal a Szent Imre Kórházba látogatott

  • narancs.hu
  • 2020. április 10.

Belpol

"Szép feltámadást!"

Folytatódott Orbán Viktor kórházjáró roadshow-ja, amiről a miniszterelnök ezúttal is Facebook-oldalán tett közzé videót. Ma reggeli rádióinterjújában úgy fogalmazott: talán nincs erre szükség, viszont az ösztönei azt súgják, mennie kell. Három napja az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben járt, az erről készült képsorokat azonban az ellenzék és a közönség is alaposan szétcincálta: az élvonalbeli kórház faláról hiányzott a csempe; a lift nem működött; a miniszterelnökkel ellentétben a kórházigazgató egy orrát sem takaró, egyszerű maszkot viselt. Tegnap Orbán a Szent János Kórházban tett meglepetésszerű látogatást.

Mai állomása a Szent Imre Kórház volt. A miniszterelnök lázmérés után lépett be az intézménybe, a személyzet és az egészségügyi eszközök számáról érdeklődött, majd látszólag meglepődve szembesült néhány fiatal kórházi dolgozóval. "Fiatalok, maguk mit csinálnak itt?" - kérdezte tőlük, mire azok azt válaszolták, hogy önkéntesek. Megköszönte a munkájukat, majd lopva azt kérdezte az őt körbevezető orvostól: "Tudja őket használni?". Ezután a miniszterelnök néhány kórtermet szemrevételezett, majd "Szép feltámadást!" kívánva elköszönt.

Nézzünk együtt a jövőbe!

Mit tesz, és mit tehet a járvány ellen az ellenzék, a honvédség, az önkormányzat? Olvasni jó. Elgondolkozni a jövőn pedig szerfelett izgalmas is lehet, és még a hétköznapokban is jól hasznosítható dolgok sülhetnek ki belőle. Belelátni a jövő bármely kicsiny szeletébe: nincs is annál kecsegtetőbb dolog.

Figyelmébe ajánljuk