Ficsúroknak nevezte a kormánypárti képviselőket Jakab Péter

  • narancs.hu
  • 2021. május 17.

Belpol

Beszólt Kövér Lászlónak is. Mire a házelnök kiakadt, és megvonta tőle a szót.

Öt napos parlamenti ülés vette kezdetét hétfőn, amely első napján a képviselők interpellációkkal fordulhatnak a kormány tagjaihoz. Az egyik első felszólaló Jakab Péter volt, aki jó ideje parlamenti balhéival, beszólásaival hívja fel magára a figyelmet. Ezúttal gúnyolódott egy kicsit a kormánypárti politikusokkal, majd Kövér László házelnökkel szájkaratézott.

A Jobbik elnöke míg először a kormány járványkezeléséről beszélt, felidézte, hogy Szijjártó Péter arról beszélt, egész Európában Magyarország kezelte a legsikeresebben a válságot. Majd azt a kérdést tette fel: az-e a siker, hogy 30 ezer magyar halt meg, hogy félmillió magyar vesztette el az állását, hogy rengeteg egészségügyi dolgozót „üldöztek el” a kórházakból, vagy az, hogy az állami vagyont sikerült fideszes alapítványokba pakolni, hogy a gyerekeinket is eladósították Kínának.

Majd úgy fogalmazott,

Jut eszembe, mi a helyzet a rabszolgatörvénnyel, ficsúrok?!

Ezt követően Kövér László házelnökként figyelmeztette Jakabot, hogy ha sértegeti képviselőtársait, elveszi tőle a szót. Mire Jakab úgy válaszolt, hogy

Ugye önről is lehet ez a véleményem?

A házelnök ettől besokallt, és bejelentette, hogy megvonja a szót a jobbikos politikustól, majd ki is kapcsolta Jakab mikrofonját.

„Egy percig bírta Kövér a szembesítést. Elvtársazni már lehet a fideszes képviselőket, ficsúrnak nevezni azonban nem! Elvette a szót és komoly következményekkel fenyegetett meg” – kommentálta Jakab a történteket a Facebook-oldalán. Az ott közzétett videón az is hallatszik, hogy azt kiáltja Kövérnek: „Vegyen perzsaszőnyegeket, ficsúr!”

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk