Fidesz-logót tettek a Külső-Pesti Tankerület épületére

  • narancs.hu
  • 2022. december 8.

Belpol

Oda, ahol egykor vörös csillag volt. A Karinthy Frigyes Gimnázium tanárainak kirúgását levezénylő tankerület épülete ugyanis annak idején MSZMP-s pártházként működött.

Fidesz-logót helyezett az éjszaka a Karinthy Frigyes Gimnázium tanárainak kirúgását levezénylő Külső-Pesti Tankerület épületének tetejére Hartaházi Miklós, a XVIII. kerületi Jobbik elnöke.

A hvg.hu kiemeli, hogy az akció már csak azért is jelképes, mert a tankerület székáza a rendszerváltás előtt MSZMP-pártház volt, tehát a tetőn annak idején a vörös csillag díszelgett.

"A Fidesz az utóbbi hetekben innen, a Külső-Pesti Tankerületi Központból vezényelte le annak a hat kerületi tanárnak a Karinthy gimiből való eltávolítását, akiknek egyetlen "bűnük" az volt, hogy szót mertek emelni a közoktatásban uralkodó tarthatatlan állapotok miatt. Az állásukkal, a hivatásukkal fizettek ezek az emberek a közös jövőnkért, a gyermekeinkért" - írta az akciót dokumentáló Facebook-posztban Hartaházi.

"A rendszerváltáskor, '89-ben leszedték innen a vörös csillagot, most pedig egy darus kocsival odatettük a helyére annak a Fidesznek a logóját, amely az utóbbi években elfoglalta az államot. Annak a Fidesznek a logóját, aminek a politikája elleni kiállás azonnali megtorlást vont maga után. Annak a Fidesznek a logóját, amit valamikor egyszer régen fiatal demokraták alapítottak, akik aztán mostanra öreg kommunisták lettek" - tette hozzá.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk