Fideszes győzelem született az I. kerületi időközi választáson

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 11.

Belpol

Ezzel gyakorlatilag elveszett az ellenzék többsége a kerületben. 

A Fidesz-KDNP jelöltje, Fazekas Csilla nyerte a vasárnap az I. kerületben tartott időközi önkormányzati választást – írja a Magyar Hang a politikus Facebook-posztja alapján. Fazekas Csilla azt írta, több mint 50 százalékot kapott.

A kerületben azért kellett időközi választást tartani, mert a 2019-ben az önkormányzati képviselői helyet elnyert momentumos Gelencsér Ferencből parlamenti képviselő lett.

A Magyra Hang hozzáteszi, a választás tétje az ellenzék számára a képviselő-testületi többség volt, ugyanis bár a 2019-es önkormányzati választásokon, amikor a párbeszédes V. Naszályi Márta lett a polgármester, a képviselő-testületbe 10 ellenzéki és 5 fideszes politikus került be, azóta változott a helyzte.

Két jobbikos politikus ugyanis kilépett a pártjából és elkezdett a Fidesszel együtt szavazni, Gelencsér Ferencből parlamenti képviselő lett, vagyis a városvezetés 7 emberre számíthatott biztosan. A mostani voksolás eredményeképpen a kormánypártoknak viszont már 6 képviselője lesz a testületben, és ha a két volt jobbikos továbbra is velük szavaz, akkor 8 emberrel többségbe kerülnek a 7 ellenzékivel szemben.

A voksoláson alulmaradt momentumos Korsós Borbála Erzsébet Facebook-oldalán már gratulált is Fazekas Csillának. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk