Ismét bezár egy strandfürdő a rezsiemelkedés miatt

Belpol

Október 1-től határozatlan ideig nem lesz nyitva a jászapáti Tölgyes strand és kemping.

Mindezt a közösségi oldalán jelentette be a fürdő. Mint azt Karkus Kálmán, a jászapáti városüzemeltetés vezetője a jászberényi tévének ezzel kapcsolatban elmondta, a lépés azért vált szükségessé, mert az egyre növekvő energiaárak, rezsiköltségek miatt a tervezettnél sokkal nagyobb költségeket voltak kénytelenek elkönyvelni. A téli költségcsökkentés érdekében az ideiglenes bezárás mellett döntöttek. Hogy mikor nyithatnak újra, óvatosan úgy fogalmazott, a tervek szerint majd csak jövő év májusában.

Pedig ahogy egy másik videóban elhangzik, télen is nyitva szokott lenni az idén évek óta a legjobb szezonját produkáló létesítmény, mégpedig három medencével.

A jászapáti strandfürdő az 1960-as évek elején épült, a város egyik nevezetességének számít. 2021-ben új látványelemmel, egy csúszdarendszerrel bővült, mégpedig nem kis pénzért, 200 millió forintért.

Korábban írtunk arról, hogy a rezsiemelkedés miatt bezárt a csokonyavisontai fürdő, a martfűi pedig korlátozni kénytelen bizonyos szolgáltatásait. Ebben a cikkünkben pedig azzal foglalkoztunk, hogyan jutnak vagy nem jutnak energiához a fürdők a megnövekedett árak miatt:

(Címlapképünk forrása: Tölgyes Strand és Kemping Facebook)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk