Fideszes képviselő lesz Budafokon, Cserháthalápon Mi hazánkos a polgármester

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 1.

Belpol

Három helyen tartottak időközi választást a vasárnap. 

  • Salgó Ivett független jelölt nyerte az időközi polgármester-választást a Tolna megyei Mőcsényben vasárnap. A Nemzeti Választási Iroda honlapján olvasható információk szerint a győztes 104, szintén független vetélytársa, Sziebl Tamás 87 érvényes szavazatot kapott. A voksoláson, amelyet a korábbi, független településvezető, Krachun Elemér idén áprilisban bekövetkezett halála miatt írtak ki, a község 278 választópolgára közül 191-en éltek a szavazati jogukkal.

  • Dócsné Sávolyi Henriett, a Mi Hazánk Mozgalom jelöltje lett a Nógrád megyei Cserháthaláp új polgármestere; a vasárnapi időközi önkormányzati választást az eddigi településvezető, Dócs Dávid lemondása miatt kellett kiírni. Mucsina Erika jegyző az MTI-nek elmondta, két jelölt indult a polgármesteri posztért: Dócsné Sávolyi Henriett 141, a független Szorcsik Péter 86 szavazatot kapott. A választásra jogosult 302 lakos közül 232-en mentek el szavazni, öten érvénytelen voksot adtak le. A 2019-ben a Mi Hazánk-MIÉP-FKgP színeiben polgármesterré választott Dócs Dávid (Dócsné Sávolyi Henriett férje) azért mondott le, mert a 2022-es országgyűlési választáson a Mi Hazánk Mozgalom országos listáján szerzett mandátumot.

  •  A Fidesz-KDNP jelöltje, Krieger Krisztina nyerte a Budapest XXII. kerületében tartott időközi önkormányzati választást vasárnap – olvasható a valasztas.hu oldalon. A választást azért kellett megtartani, mert a 6. egyéni választókerületben lemondott a képviselő. Az időközi választáson két jelölt indult, Kapitány Alexandra, a Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Jobbik jelötjeként, Krieger Krisztina pedig a Fidesz-KDNP jelöltjeként. A választói névjegyzékben 3469-en szerepeltek. Krieger Krisztina 502 szavazatot (50,5 százalék), míg Kapitány Alexandra 492 (49,5 százalék) szavazatot kapott.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk