Meghívták a Parlamentbe Karsai Dánielt

  • narancs.hu
  • 2023. november 29.

Belpol

A momentumos Bedő Dávid fog felszólalni az életvégi döntésért harcoló férfi ügyében csütörtökön.

"Megvolt a nagy tárgyalás, a résztvevő pihen. Én mindig is az aktív pihenés híve voltam, úgyhogy holnap kora délután bemegyek a Parlamentbe. Az ok: Bedő Dávid képviselő úr (a Momentum frakcióvezető-helyettese) napirend előtti felszólalásában beszélni fog az ügyemről és meghívott" – tudatja Facebook posztjában Karsai Dániel alkotmányjogász.

Mint írja, "a meghívást nagyon köszönöm és elfogadtam – bármely más politikai erő invitálását ugyanígy fogadtam volna. Amennyiben a képviselő hölgyek és urak kívánják, szívesen beszélgetek velük politikai hovatartozástól függetlenül. Hangsúlyozom, hogy az esetlegesen az ügyemet nem támogató képviselőkkel is. Biztosítok mindenkit, hogy csak higgadt, a más véleményét tiszteletben tartó eszmecsere áll szándékomban. A higgadtság még véletlenül sem jelent érzelemmentességet.

Hiszen az élet nagy kérdéseiről, mint amilyen az életvégi döntések is, nullás pulzussal nem lehet beszélni

– írja Karsai Dániel.

A gyógyíthatatlan ALS-betegségben szenvedő, 46 éves Karsai Dániel ügyét hétfőn és kedden tárgyalta a strasbourgi Emberi Jogok  Európai Bírósága. Az alkotmányjogász azt szeretné elérni a magyar állammal szemben indított perében, hogy – sorstársaival egyetemben – szabadon dönthessen életvégi kérdésben, és ehhez legálisan segítséget is kérhessen, lehetőleg idehaza, s ne csak mondjuk Svájcban, ahol az eutanázia, szabályozott keretek közt, engedélyezett. A strasbourgi per részleteiről itt írtunk:

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk