Figyelmeztetést kapott a Belügyminisztériumtól a tankerületi vezető, mert 11 fok volt az általános iskolában

  • narancs.hu
  • 2023. január 23.

Belpol

Nem ellenőrizték a fűtési rendszer működését, amit nem légtelenítettek megfelelően.

11 fok volt a téli szünet utáni első napon a szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola tantermeiben. Az iskolában a szünet alatt cserélték ki a radiátorszelepeket, de a rendszert nem sikerült időben légteleníteni, ennek hiányában pedig nem volt fűtés. Az eset nyomán a Belügyminisztérium kiadott egy közleményt, amely szerint vizsgálat indult és figyelmeztetést kapott a Szombathelyi Tankerületi Központ igazgatója és az iskola karbantartója a Klebelsberg Központ elnökétől – írja a hvg.hu

A Belügyminisztérium közleménye szerint az intézményben 216 radiátoron cserélték a régi radiátorszelepeket szabályozható termosztatikus szelepekre. A szolgáltató munkatársai a munka végén úgy hagyták ott a területet, hogy minden helyiségben elindult a fűtés.

A rendszer helyes működését viszont nem ellenőrizték, ezért a tanítás megkezdése előtt nem derült ki, hogy a rendszert nem megfelelően légtelenítették, a temperálófűtés pedig nem volt elégséges a megfelelő hőfok eléréséhez. Így a téli szünet utáni első két tanítási napon, január 9-én és 10-én az iskola nagy részében hideg volt, ami miatt az oktatás csak átszervezéssel, a tanulók épületen belüli költöztetésével volt megoldható, írja a hírportál a tárca közleménye nyomán. 

Címlapképünk illusztráció. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk