Fizetni kellett a próbaérettségiért egy salgótarjáni iskolában

  • narancs.hu
  • 2023. január 17.

Belpol

A tankerület vizsgálatot indított. 

A salgótarjáni Madách Imre Gimnáziumban a végzős diákok próbaérettségijét egy külsős cég, a MEGAvizsga Oktatási Kft. bonyolította le, a társaság a dolgozatok összeállításáért és kijavításáért a tanulóktól fejenként 4900 forintot kért el – számolt be a Telex

Magyar nyelv és irodalomból, történelemből és matematikából írtak próbaérettségit a végzősök, előbbi kettőért 1800 forintot, utóbbiért 1300 forintot kellett fizetniük. Ez azt jelenti, hogy egy osztálynak összesen 133 ezer forintba került a próbaérettségije. Az iskola honlapján közzétett állásfoglalás szerint a diákok a szülőkkel és a tanárokkal közösen döntötték el, hogy részt vesznek a fizetős vizsgán. 

„Az összeg a dolgozat összeállítását, nyomdai előállítását és javítását fedezi. A befizetett összegből sem az iskola, azaz a pedagógusok és az igazgató, sem a tankerület nem részesült” – nyilatkozta a lapnak az iskola igazgatója. A hírportál rákérdezett az esetre a Salgótarjáni Tankerületi Központnál, ahonnan azt válaszolták, hogy a megjelent hírek alapján vizsgálatot indítottak. 

 (Címlapképünk illusztráció)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!