Szijjártó: Budapest alkalmas lenne olimpia megrendezésére

  • narancs.hu
  • 2023. január 16.

Belpol

Ettől függetlenül a külügyminisztériumban nincs gondolkodás arra nézve, hogy „2030-akárhányra” pályázzunk. 

„Én meg vagyok róla győződve, hogy igen, abszolút alkalmas lenne” – jelentette ki egy sajtótájékoztatón az ATV kérdésére Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. 

Szijjártó szerint amikor az olimpia-szervezésről döntés volt és a pályázatra készültünk, „akkor egyesek politikai tőkét gondoltak abból kovácsolni, hogy megfúrják a budapesti olimpia ötletét” – értékelte, hogy Budapest a 2024-es olimpia rendezési jogára pályázó városok között volt 2017-ben, de a Momentum Mozgalom 270 ezer, az olimpiát ellenző aláírást gyűjtött össze a NOlimpia kampánnyal, és ezek után a főváros visszalépett.

„Hogy az nekik mennyi politikai tőkét hozott, azt a legutóbbi parlamenti választás világosan megmutatta, tehát lehet, hogy nem kellett volna megfúrni ezt a nagyszerű nemzeti kezdeményezést” – jegyezte meg Szijjártó Péter külügyminiszter. Hozzátette arról egyelőre semmifajta döntés, általa ismert gondolkodás a külügyben nincs, hogy „2030-akárhányra” pályázhatnánk. 

Ahogyan az ismert, Magyarország visszalép a 2024-es női kézilabda-Európa-bajnokság megrendezésétől, mert túl magas költségekkel járna. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk