Folytatódik az LMP-kabaré: az eltiltott Ungár Péterre bízzák a párt ifjúsági szervezetének fegyelmi és etikai bizottságát

  • narancs.hu
  • 2018. július 30.

Belpol

Eltiltás ide vagy oda, egyszemélyes ítész lesz.

Nehéz megérteni, mi történik újabban az LMP háza táján. Hetek óta, mondjuk úgy, felettébb érdekes és nem kevésbé kínos sztorik buknak ki újra meg újra a párt belső ügyeit illetően, és olyan irrelevánsnak tűnő döntések születnek, hogy az emberek csak kapkodják a fejüket.

Fegyelmi eljárás indult az LMP képviselője ellen, mert a kampány alatt többször egyeztetett Schmidt Máriával

Hónapokkal a választások után sem csitulnak a kedélyek az ökopártban. Volt verekedés és kocsmai anyázás, fegyelmi eljárások és kilépések zajlanak, s az ex-kampánytanácsadó ki nem fizetett szerződése kavar vihart. Mi vezetett idáig, és mi állhat annak a híresztelésnek a hátterében, hogy a Fidesz az LMP-be is betette a lábát?

Tovább nyírja magát az LMP

Ki érti ezt? Szél Bernadett maradhat a párt társelnöke, miközben eltiltották minden párttisztségtől. Még mindig áll a bál az LMP-ben.

Nincs két hete, hogy az LMP etikai bizottsága eltiltotta még a párttisztségért indulástól is Ungárt Pétert. Erre mi történik? Ungár Pétert választotta meg múlt héten az LMP ifjúsági szervezete fegyelmi és etikai bizottságába – értesült a hvg.hu. Ez azt jelenti, hogy a Szél Bernadettel együtt elkaszált, minden párttisztség viselésétől három évre eltiltott Ungár lesz az ifjúsági szervezet etikai felelőse, mert elnevezése ellenére az ifjúsági szervezeten belül ez a bizottság, úgy tudni, egyszemélyes.

Az eltiltás a párt jelenlegi szabályai szerint nem terjed ki valamennyi szervezetre, ráadásul Ungár elegendő voksot is kapott a tisztség elfoglalására.

(hvg.hu)

Neked ajánljuk