Nem volt kihívója, nyert a Fidesz–KDNP jelöltje a szerencsi polgármester-választáson

  • narancs.hu
  • 2018. július 30.

Belpol

Egypártrendszeri nosztalgia.

Egyedüli indulóként, így nem meglepő módon Nyiri Tibor (Fidesz–KDNP) nyerte meg a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szerencsen az időközi polgármester-választást vasárnap. A település már ott tart, hogy nemhogy kihívója nem akadt a kormánypárti jelöltnek, de a képviselő-testületben sincs egyetlen ellenzéki vagy független tag sem.

Nyiri tét nélküli, sima győzelme pártállami időket idézett: az érvényes választáshoz ugyanis az is elég lett volna, ha például Nyiri egymaga érvényesen ikszel.

Az új Hazafias Népfront - Hogyan lett megint egypártrendszer egy borsodi kisvárosban?

Képzeljük el, hogy lakhelyünkön csak egy fideszes indul polgármesternek, majd képzeljük el azt is, hogy csak fideszes képviselő jut a testületbe. Szerencsen ez már valóság.

De úgy alakult, hogy a szavazásra jogosult 7731 választópolgárból 1609-en járultak vasárnap az urnák elé (20,8 százalék), az érvényes szavazatok száma 1565 volt, 44 szavazat érvénytelen lett.

A voksolást azért kellett kiírni, mert az eddigi polgármester, Koncz Ferenc (Fidesz–KDNP) az áprilisi országgyűlési választáson parlamenti mandátumot szerzett.

(MTI)

 

Neked ajánljuk