Gerendai Károly nem lát esélyt arra, hogy a Sziget NER-közelbe kerüljön

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 10.

Belpol

A fesztivál alapítójának idéntől már nincs hivatalos kapcsolata a rendezvénnyel.

Gerendai Károly tavaly év végén negyedmagával a Sziget kisebbségi részesedését is eladta a többséget hat éve megvásárló amerikai tőkealapnak, így a ma kezdődő Sziget Fesztivál alapítója idén már csak „egyszerű apukaként” látogat ki a Hajógyári-szigetre – derül ki a Népszava interjújából.

Gerendai elmondta, idéntől már semmilyen hivatalos kapcsolata nincs a rendezvénnyel, mivel a Sziget-vállalkozás többségét 2017-ben megvásárló amerikai Providence Equity Partnersnek tavaly év végén negyedmagával kisebbségi részesedését is eladta, egy részvényre vetítve az öt évvel ezelőtti ár körülbelül harmadáért. A fesztivál alapítója szerint a Covid miatti két év kihagyás után, valamint ismerve a cég pénzügyi helyzetét tűnt ez a reális árnak, amit mindkét fél elfogadott.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója tavasszal arról beszélt, a Sziget „nagyon könnyen megszűnhet, hogy ha mi a Petőfi Kulturális Ügynökségben úgy döntünk, hogy a Hajógyári-szigetnek a hozzánk került, tulajdonunkba került részére nem engedünk fesztivált.” Többek között ennek apróbóján kérdezte a lap Gerendait arról, mit szólna hozzá, ha a fesztivál NER-közelbe kerülne.

Szerinte egy ilyen felvetés nem életszerű, mivel a Providence a világ több tucatnyi nagyfesztiváljának felvásárlásával mára az egyik legnagyobb iparági szereplővé lépett elő,

amely ha egy idő után – befektetési alapról lévén szó – túl is adna eszközein, az összes fesztiválját, egy csomagban dobná piacra. „A Sziget ráadásul a Providence egyik koronaékszere, amit értelmetlen lenne a többitől leválasztani. Az ön által felvetett lehetőségre tehát semmilyen esélyt nem látok” – válaszolta az üzletember.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk