Novák Katalin maga fizette az egyedi tervezésű fürdőruháját

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 10.

Belpol

A Sándor-palota nem költött ilyen ruhadarabra.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Novák Katalin köztársasági elnök is részt vett az idei Balaton-átúszáson, a távot pedig egy névre szóló címeres-monogramos nemzeti trikolóros úszódresszben teljesítette, amelyhez ahhoz passzoló törülköző és széldzseki is járt. Természetesen az államfő férje is hasonló szettben jelent meg az eseményen.

A Gulyás Média gyorsan ki is derítette, mennyibe kerülhetett mindez. A dizájner fürdőruha az 575 nevű sportruházati márka gyártmánya volt, amelynek honlapján sima úszódresszt is lehet rendelni 16 790 forintért, de a cég elsősorban egyedi csapatruházattal foglalkozik. Ilyen szolgáltatást bárki kérhet, ám ez jóval többe kerül a sima fürdőruháknál: Novák Katalin úszódressze körülbelül 100 000 Ft-ba kerülhetett.

✅ Balaton-átúszás Gratulálok mindenkinek, aki átúszta és köszönet a remek szervezésért! ____ ✅ Balaton Cross...

Posted by Novák Katalin on Sunday, July 23, 2023

Mostanra az is kiderült, ki fizette az egyedi felszerelést. A Magyar Hang közérdekű adatigénylésére a köztársasági elnök hivatala azt válaszolta:

a Sándor-palota nem költött olyan ruhadarabra, amelyen a köztársasági elnök neve vagy monogramja található.

A lap arra volt kíváncsi, adófizetői pénzen készültek-e a szettek, ám a Sándor-palota válasza szerint az érintett ruhadarabok tervezési és gyártási költségeit Novák Katalin köztársasági elnök fizette.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk