Giró-Szász András megragadta a lényeget: stadionokra csak 400-500 milliárd ment el, de jutott egészségügyre is

  • narancs.hu
  • 2019. november 25.

Belpol

A Miniszterelnökség egykori kormányzati kommunikációért felelős államtitkára könyvet írt arról, hogy az emberek megértsék mit, miért tesz a kormány.

Könyvet írt Giró-Szász András az orbáni politikáról a Gondolat és erő – A cselekvő állam orbáni modellje címmel, erről pedig G. Fodor Gáborral beszélgetett a Hír Tv-ben.

A 444.hu által szemlézett videóban a Miniszterelnökség egykori kormányzati kommunikációért felelős államtitkára, olyan nagyívű megállapításokat tesz, minthogy:

  • 1990 óta először most van olyan, hogy a bankszektorban, az építőiparban vagy az energetikában a magyar állam vagy magyar üzletemberek kezében van a vagyon, és nem oligarcházni kellene, hanem átlátni azt, hogy egy esetleges gazdasági válság idején, akkor a multik az anyaországban őrzik meg a munkahelyeket, akkor a magyar cégeknél nagyobb a munkahelyek biztonsága, és az itt megtermelt profitot itt forgatják vissza.
  • Stadionokra csak 400-500 milliárd ment el, ami ugyan nagy pénz, de ez 9 év alatt ment el, ennyi idő alatt pedig 25 ezer milliárd forint ment az egészségügyre.
  • Szerinte a leginkább „az jellemzi az elmúlt 9 évben, hogy ez a gondolat meghallgatja az észrevételeket, még talán a kritikát is, de egyszerűen nem hajlandó foglalkozni az okoskodással”.

 

Giró-Szász a műsorban azt is kijelentette, a könyv megírásának célja, hogy világossá tegye, mit miért tesz a kormány.

A teljes videó elérhető itt:

A Nyolcas (2019-11-24) - HÍR TV

Kövessenek minket közösségi felületeinken! ► Facebookon: https://www.facebook.com/hirtv/ ► a honlapunkon: https://hirtv.hu/

Figyelmébe ajánljuk