Gulyás Gergely: nem kell lezárni az országot

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. augusztus 21.

Belpol

A negyedik hullám minket is el fog érni, de aggodalomra semmi ok - mondta a miniszter. 

A koronavírus negyedik hulláma Nyugat-Európában megindult, és Magyarországra is meg fog érkezni, azonban a védettek magas száma miatt alapvetően el fog térni az első háromtól, így annak kezelése is más lesz - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton a kormányinfón.

Gulyás Gergely hangsúlyozta, továbbra is az oltás a vírus elleni egyetlen hatékony védekezési eszköz, ezért mindenkit arra kért, hogy oltassa be magát. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő arról is beszélt, hogy a kormány hamarosan újabb oltásnépszerűsítő akciót indít.

Minden vakcina egyforma védettséget biztosít, akiket pedig nem oltanak be, azok nagy valószínűséggel meg fognak betegedni, míg azoknál, akik felveszik a vakcinát, az 5,5 millió eddigi oltott alapján a megbetegedés esélye 0,2 százalék, és akkor is lényegesen enyhébb lefolyás mellett - közölte Gulyás Gergely.     

Az országot nem kell lezárni, a kormánynak nincs ilyen szándéka, emellett az oktatásban és a munkahelyeken sincs szükség korlátozásokra - mondta a miniszter.

Egy ponton ugyanakkor arról beszélt, hogy aki be van oltva, annak nem kell érdemi szigorításokra számítania, ez alapján elképzelhető, hogy a védettségi igazolvánnyal nem rendelkezőkre nézve jöhetnek még korlátozások.

Azt is mondta, a kormány egyelőre nem tartja szükségesnek a maszkviselési kötelezettség visszahozását, ha a járványhelyzet úgy alakul, a járványügyi hatóságok tehetnek ilyen javaslatot. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk