Gulyás írásba adta Karácsonynak, hogy a kormány betartja az atlétikai vébéről kötött megállapodást

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 11.

Belpol

Vagyis nem csak egyszeri sportesemény, hanem a városfejlesztés része lesz. 

„Gulyás Gergely miniszter úr tegnap éjszaka Miniszterelnök úr felhatalmazásával írásban is megerősítette, hogy a kormány betartja a megállapodást. Azoknál a projekteknél, ahol félbemaradtak a beruházások, soron kívül megkötésre kerülnek a szükséges szerződések, és a megállapodásból hátralévő keret felosztása kapcsán pedig megindulnak a szakmai egyeztetések. Köszönöm Gulyás miniszter úr és Fürjes Balázs, a vb-t szervező bizottság társelnökének aktivitását az ügyben” – írta Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere, aki Sebastian Coe-t, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnökét fogadta, aki átadta a bő egy hét múlva kezdődő atlétikai világbajnokságra átadta a meghívását. A főpolgármester a bejegyzésben tudatta, hogy eleget tesz a meghívásnak. 

„Tegnap éjszaka ugyanis lezárultak azok a tárgyalások, amelyek az atlétikai világbajnokság megrendezésének feltételeit tartalmazó Főváros-kormány megállapodás érvényre juttatását célozták.

A 2019 végén megkötött megállapodás lényege egyszerű: az atlétikai világbajnokság ne csak egy stadionépítés és egy egyszeri sportesemény legyen, hanem olyan városfejlesztés része, amely egy egészségesebb Budapestet eredményez.

Ebben többek között azt vállalta a kormányzat, hogy Ferencvárosban a tömegsport céljait szolgáló sportpark épül, hogy öt éven keresztül évente 10 milliárd forint fejlesztési támogatást kapnak a kerületi egészségügyi intézmények, illetve ebből működtethetjük a fővárosi CT/MR programot. A megállapodás teljesítése 2022-től felfüggesztésre került. Nem tehettem mást, mint hogy visszavontam támogatásomat a rendezvénytől”. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk