Gumimatracokkal üzent a Balatonról a Párbeszéd

  • narancs.hu
  • 2022. július 17.

Belpol

A nagy tavak körbeépítése és kisajátítása ellen tiltakoztak.

Az Orbán-kormányhoz közeli befektetők lassan teljesen kisajátítják és körbeépítik a Balatont, figyelmen kívül hagyva a helyi építési és környezetvédelmi szabályokat. A luxusturistákat kiszolgáló szállodák, apartmanok, jachtkikötők szűkítik a Balatonhoz való hozzáférést a magyar családok számára, miközben a szabadstrandok és kempingek száma is egyre csökken – erről volt szó a Párbeszéd közleménye szerint a párt idei fenntarthatósági táborában Balatonfenyvesen.

A programon részt vett Jakál Adrienn, a Párbeszéd elnökségi tagja, soproni önkormányzati képviselő, aki a Balaton és a többi nagy tó védelmében indított kampányt és aláírásgyűjtést.

Jakál szerint hiába állították le a Mészáros Lőrinc-féle nagyberuházást a Fertő tónál, a környezeti károkozás így is jelentős. Szintén veszélyeztetett a tatai Öreg-tó a partra tervezett szállodaépítés miatt, miközben a Velencei-tónál a vízszint oly mértékben csökkent, hogy a terület egész ökoszisztémája veszélybe kerül.

A Párbeszéd, amely Magyarország legerősebb zöld pártjának tartja magát, azt vallja, hogy ami a tavak sorsát illeti, az elsődleges szempont csak a környezet védelme lehet. Közleményük szerint a Balaton nem lehet oligarcháké és spekulánsoké, mert a Balaton mindenkié.

A  Párbeszéd balatonfenyvesi rendezvénye azzal zárult, hogy a párt politikusai és aktivistái – köztük Szabó Rebeka és Tordai Bence társelnökök – óriásfeliratot raktak ki gumimatracokból a tó vizén.

 

 
 
 Fotó: Párbeszéd

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk