Győrben előválasztás, Budapesten Mi Hazánk-dömping várható

  • narancs.hu
  • 2023. december 16.

Belpol

Borkai és Dézsi ellen egy ellenzéki indul, Budapesten azonban a Mi Hazánk is nyomulna.

Egyeztetést hívott össze Győrben az LMP és a Momentum által támogatott Pintér Bence, aki 2024-ben elindulna a város polgármesteri székéért az önkormányzati választásokon. A jelenlegi polgármester, Dézsi Csaba András mellett a dicstelenül távozott Borkai Zsolt is indulna függetlenként, ami sosem várt lehetőséget is jelenthet az ellenzék számára. Pintér szerint egyetlen ellenzéki jelölt indítása lenne a célszerű, ám ezt a DK nem biztos, hogy így gondolja. A párt szeretne saját jelöltet, de még nem mondta meg, kire gondol. Mindenesetre Pintér egyeztetésére a pár nem ment el. A DK egyik kifogása, hogy a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület jelöltjeként induló Pintér az ugytudjuk.hu portálnál dolgozik, amely köztudottan az LMP-s Ungár Péter cége ad ki. Pintér szerint ha a DK saját jelöltet akar, akkor előválasztást kell tartani.

Semmilyen egyezkedésre nem hajlandó a Mi Hazánk - mintha amúgy bárki is egyezkedni akarna velük. Dúró Dóra, a párt elnökhelyettese kijelentette: minden kerületben indítanak jelöltet, nem állnak be senki mögé, nem fogadnak el külföldi pénzeket és nem hallgatnak se a Fideszre, se másra. Hogy a Mi Hazánk kiábrándult szélsőjobb fideszeseket vagy mindenből kiábrándult radikálisokat vonz be, egyelőre nem tudni. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk