Győrt is elérte a rezsiemelkedés miatti bezáráshullám

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 16.

Belpol

A polgármester viszont nem verte nagy dobra, hogy az energiaválság miatt kell ezeket bezárni.

Péntekre megszületett a döntés arról, hogy Győrben a város legtöbb kulturális és sportintézményét bezárják - írta meg az ugytudjuk.hu.

A portál szerint - többségében határozatlan időre - be kell zárni:

  • a város két uszodáját,
  • a sportlétesítmények többségét, 
  • a kultúrházakat,
  • a levéltárat,
  • a könyvtár központi épületét és a fiókkönyvtárakat, csak a belvárosi épület lesz korlátozottan nyitva;
  • a múzeum összes kiállítóterét,
  • ezen felül a belvárosi Látogatóközpontot is kiürítették, csak a Tourinform iroda van nyitva;
  • az OSP  pedig csak rendkívül korlátozott nyitvatartással fog működni.

A beszámolóban kiemelik, hogy a az óvodai és bölcsődei intézményhálózat egyelőre úgy tűnik kivételt képez, bár hozzáteszik, hogy a rezsiválság előtt szó volt bezárásokról és csoportösszevonásokról.

Megjegyzik, hogy a bezárások esetében az is érdekes, hogy gyakorlatilag szinte csak azok az intézmények maradhatnak nyitva, amelyek fenntartásában, mködtetésében állami pénz is van. Így aztán egyelőre úgy tűnik, nyitva maradhat a Győri Nemzeti Színház, a Győri Balett, a Vaskakas Bábszínház és a Győri Filharmonikus Zenekar.

A bezárásokról központi, polgármesteri bejelentés azonban nem történt a portál szerint, sőt egyik intézményi közleményben sem hangzott el, hogy az energiaválság miatt zárnak be. Írásuk szerint, a polgármester Dézsi Csaba András csak a GyőrPlusz Rádióban nyilatkozott a témáról, ahol a bezárások felelősségét az intézményvezetőkre hárította, akikkel saját elmondása szerint azt is közölte, hogy az önkormányzat nem tud nekik pénzt adni, de ha lehet, ne menjenek csődbe és ne rúgjanak ki senkit.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Ellopták a hőgyészi kastély fölül a tetőt

Az egykor Ghaith Pharaonhoz tartozó kastély tetején jelenleg befolyik a víz, miután valakik lelopták a tetőről a rézborításokat. A kastély céges tulajdon, a kézbesítési megbízott elérhetetlen, az önkormányzat csak annyit tehet, hogy közpénzen fóliát tetet fel a további állagromlás megelőzésére, de ez nem feladatuk.